Střapáče
20 dkg hladké mouky
8 dkg moučkového cukru
20 dkg strouhaného kokosu
20 dkg másla
1 celé vejce
Smícháme, vyválíme, vykrájíme kolečka ( díky kokosu nejsou hladká, ale střapatá )
Po upečení a vychladnutí je plníme kakaovým krémem, necháme ztuhnout v lednici a nakonec horní část máčíme v čokoládě.
Dozdobíme například posypáním strouhaným kokosem nebo jednou větší kokosovou hoblinou.
Recept mi dal bývalá kolegyně čičina Lída :-)
Komentáře
Přehled komentářů
Já dělám tmavé a plním kokosovím a ořechovím krémem.Jsou moje nejoblíbenější.
STŘAPÁČI I JINAK
(OLČA, 2. 10. 2010 11:03)TO SAMÉ TĚSTO,JEN BEZ KAKAA,JSOU PAK BÍLÉ STŘAPÁČE.PLNÍ SE JAKÝMKOLIV MÁSLOVÝM,OŘECHOVÝM,ZEJMÉNA MÁSLOVÍ S CITRONEM JE DOBRÝ.
Re: STŘAPÁČI I JINAK
(Martina, 16. 11. 2010 22:42)
Olčo, přesně tak:-)
Dělám i světlé střapáče, jen ten citronový krém ne:-)
Martina
Střapáče
(DAnawi, 29. 11. 2010 16:25)