Jdi na obsah Jdi na menu
 


Střapáče

20 dkg hladké mouky

8 dkg moučkového cukru

20 dkg strouhaného kokosu

20 dkg másla

1 celé vejce

 

Smícháme, vyválíme, vykrájíme kolečka ( díky kokosu nejsou hladká, ale střapatá )

Po upečení a vychladnutí je plníme kakaovým krémem, necháme ztuhnout v lednici a nakonec horní část máčíme v čokoládě.

Dozdobíme například posypáním strouhaným kokosem nebo jednou větší kokosovou hoblinou.

 

Recept mi dal bývalá kolegyně čičina Lída :-)

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Střapáče

(DAnawi, 29. 11. 2010 16:25)

Já dělám tmavé a plním kokosovím a ořechovím krémem.Jsou moje nejoblíbenější.

STŘAPÁČI I JINAK

(OLČA, 2. 10. 2010 11:03)

TO SAMÉ TĚSTO,JEN BEZ KAKAA,JSOU PAK BÍLÉ STŘAPÁČE.PLNÍ SE JAKÝMKOLIV MÁSLOVÝM,OŘECHOVÝM,ZEJMÉNA MÁSLOVÍ S CITRONEM JE DOBRÝ.

Re: STŘAPÁČI I JINAK

(Martina, 16. 11. 2010 22:42)

Olčo, přesně tak:-)
Dělám i světlé střapáče, jen ten citronový krém ne:-)
Martina