Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kokosky

6 bílků

36 dkg jemného krystalového cukru

9 dkg prosáté strouhanky

25 dkg jenmého kokosu

citronová a pomerančová kůra

 

Ušleháme tuhý sníh, dáme do páry a po lžících zašleháváme cukr.Šleháme asi 10 minut.

Vyjmeme z vody a zamícháme ostatní přísady.

Na pečící papír na plech klademe lžičkou hromádky, které dáme do trouby sušit na 120 stupňů.

Na linecké kolečko dáme po obvodu kakaový krém, doprostřed marmeládu, přilepíme kokosku-již pečenou a vychladlou.

Necháme ztuhnout v lednici.

Nakonec spodní část celé kokosky ponoříme do čokolády a opět necháme ztuhnout v lednici.

 

Recept je od mojí mami :-)

 

Druhý recept mám od kamarádky Zuzky Lackové, která bydlí v Hranicích na Moravě.

Je jednodušší, nemusí se šlehat v páře.

 

4 bílky

25 dkg moučkového cukru

 

Nahřejeme a promícháme do rozlití-nesmí zkaramelizovat!

 

Odstavíme z plotýnky a vmícháme:

12-20 dkg strouhaného kokosu

6 dkg prosáté strouhanky

 

Lžičkou klademe na pečící papír na plech hromádky a sušíme na 160 stupňů.

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

oprava

(mili, 7. 12. 2010 17:09)

Děkuji za doplnění množství kokosu.
Recepty přehledné, velice pěkné.

oprava

(Martina, 27. 11. 2010 12:08)

Ano, to mi nějak uniklo-v prvním receptu.
V druhém množství je.
První opravuji a děkuji za upozornění.
Martina

kokosky

(mili, 27. 11. 2010 9:24)

v receptu chybí množství kokosu ??