Kokosky
6 bílků
36 dkg jemného krystalového cukru
9 dkg prosáté strouhanky
25 dkg jenmého kokosu
citronová a pomerančová kůra
Ušleháme tuhý sníh, dáme do páry a po lžících zašleháváme cukr.Šleháme asi 10 minut.
Vyjmeme z vody a zamícháme ostatní přísady.
Na pečící papír na plech klademe lžičkou hromádky, které dáme do trouby sušit na 120 stupňů.
Na linecké kolečko dáme po obvodu kakaový krém, doprostřed marmeládu, přilepíme kokosku-již pečenou a vychladlou.
Necháme ztuhnout v lednici.
Nakonec spodní část celé kokosky ponoříme do čokolády a opět necháme ztuhnout v lednici.
Recept je od mojí mami :-)
Druhý recept mám od kamarádky Zuzky Lackové, která bydlí v Hranicích na Moravě.
Je jednodušší, nemusí se šlehat v páře.
4 bílky
25 dkg moučkového cukru
Nahřejeme a promícháme do rozlití-nesmí zkaramelizovat!
Odstavíme z plotýnky a vmícháme:
12-20 dkg strouhaného kokosu
6 dkg prosáté strouhanky
Lžičkou klademe na pečící papír na plech hromádky a sušíme na 160 stupňů.
Komentáře
Přehled komentářů
Děkuji za doplnění množství kokosu.
Recepty přehledné, velice pěkné.
oprava
(Martina, 27. 11. 2010 12:08)
Ano, to mi nějak uniklo-v prvním receptu.
V druhém množství je.
První opravuji a děkuji za upozornění.
Martina
oprava
(mili, 7. 12. 2010 17:09)